8 av 10 nordmenn fikk igjen på skatten i 2021, var du en av dem? 2,7 millioner nordmenn fikk til sammen over 32 milliarder på skatten. Mange av de som får igjen penger ønsker å prioritere sparing, og stadig flere velger trygg sparing på konto.

Skattepengene kommer ofte som en «ekstra» utbetaling i slutten av juni. For mange har dette vært penger som har blitt benyttet til nedbetaling av gjeld, reising, ferier, eller kanskje sparing i aksjefond. I år viser imidlertid en undersøkelse gjort av Sentio Analyse at sparing i bank er det de fleste ønsket å bruke pengene til.

– Den spesielle situasjonen vi har vært gjennom i forbindelse med Korona har ført til mer nøkternhet, mer forsiktig forbruk og at folk nå heller vil velge tradisjonell banksparing fremfor å investere i fond, sier privatøkonom Endre Jo Reite i BN Bank.

Flere ønsker å spare fremfor å nedbetale gjeld

Tradisjonelt har nedbetaling av gjeld vært det som folk flest har benyttet skattepengene sine til. I år viser det seg at denne andelen er redusert med omtrent en tredel. – Flere ønsker å ha penger på konto, en buffer, sier Reite. Dette er ganske naturlig når folk føler seg usikre og søker trygghet. Da er det godt å vite at det finnes gode alternativer for sparing på konto, både for de som tenker kortsiktig og ønsker en liten buffer i tilfelle vaskemaskina skulle ryke, og for de som sparer mer langsiktig for å få egenkapital til hytta de skal kjøpe om noen år.

Spar pengene i BareSpar

BareSpar er en sparekonto hvor du får høy rente på sparepengene dine. Er du en av dem som ønsker å prioritere sparing i år og har penger til overs er dette en ypperlig konto å plassere pengene på. Sparekontoen får du oversikt over i din daglige mobilbank.